inalialaberodermax
Μυστικά ομορφιάς

5 μικρά μυστικά για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος!

Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρεί από μόνο του τα υδατικά στοιχεία που του είναι απαραίτητα ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλοί άνθρωποι (γυναίκες και άνδρες) δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την αξία της ενυδάτωσης, ούτε γνωρίζουν πώς να εφαρμόσουν σωστά μια αποτελεσματική στρατηγική ενυδάτωσης, κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες του δικού τους δέρματος.
Ανεξάρτητα από το ενυδατικό προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε (κι εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο -και βέβαια όχι το πιο ακριβό- προϊόν για το δικό σας δέρμα), ακολουθήστε τις συμβουλές που σας προτείνουμε στη συνέχεια, και να είστε βέβαιοι πως η προσπάθεια και τα χρήματά σας θα αποδώσουν και με το παραπάνω.
Εξάλλου, ποιός δεν αγαπά ένα απαλό, λαμπερό και εύπλαστο δέρμα;

1ο Μυστικό: Μην αφήνετε το μέσο καθαρισμού σας να μείνει στο πρόσωπό σας για πολλή ώρα.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διαδικασία καθαρισμού να αποφεύγουμε να υπερβαίνουμε ένα λεπτό και ευαίσθητο όριο. Δε χρειάζεται να σαπουνίζουμε για πολλή ώρα το πρόσωπό μας.  Ένα λεπτό της ώρας -το πολύ- είναι αρκετό και με το παραπάνω για να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας. Εάν το μέσο καθαρισμού (ιδίως σαπούνι) παραμείνει στο δέρμα σας περισσότερο χρόνο θα το ξηράνει.
Να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό για το πλύσιμο του προσώπου σας. Το πολύ ζεστό νερό, αντίθετα απ’ ότι νομίζουν πολλοί άνθρωποι, βλάπτει τη φυσική υγρασία του δέρματος ακόμα κι αν χαρίζει μια πρόσκαιρη ευεξία (ιδίως το χειμώνα).
Τα 10 «χρυσά λεπτά» για το δέρμα σας: Εφαρμόστε το ενυδατικό μέσο που έχετε επιλέξει αμέσως μετά το πλύσιμο ή τον καθαρισμό προσώπου πριν περάσουν 10 λεπτά της ώρας. Αυτά είναι τα «χρυσά λεπτά» για το δέρμα σας, γιατί σε αυτή την περίοδο οι πόροι του είναι ανοικτοί και έτοιμοι να προσλάβουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που θα του προσφέρετε.

2ο Μυστικό:    Η ενυδάτωση προσώπου  είναι συνεχής προσπάθεια

Με άλλα λόγια όπως τα φυτά έτσι και το δέρμα χρειάζεται συνεχώς τα υδατικά συστατικά του. Και ακριβώς όπως συμβαίνει με τα φυτά, ένα πότισμα σήμερα κι ένα άλλο όποτε το θυμηθούμε έχει σαν μοιραία συνέπεια ….. να ξεραίνονται (και τα φυτά -δυστυχώς- και το … δέρμα).
Χρησιμοποιώντας συστατικά που συγκρατούν το νερό και την υγρασία του δέρματος (το Hyaluronic οξύ ή το Ceramide, έχουν τέτοιες ιδιότητες, αλλά δεν είναι ασφαλώς τα μόνα) βοηθάτε το δέρμα σας να παραμένει ενυδατωμένο συνεχώς. Αν νοιώθετε το δέρμα σας άβολα «τεντωμένο» μισή ώρα μετά τον καθαρισμό του προσώπου  και αρχίσει να παράγει σμήγμα, τότε να είστε σίγουροι ότι το πρόσωπό σας είναι πολύ ξηρό. Ένα ισορροπημένο δέρμα δίνει την αίσθηση της άνεσης και της απαλότητας, έχει φυσική λάμψη, δεν εμφανίζει σημάδια από γραμμές ξηρότητας και, φυσικά, δεν παράγει άφθονο, ανεπιθύμητο σμήγμα.

3ο Μυστικό:    Η μάσκα προσώπου  είναι ο «στρατηγικός σύμμαχός» σας

Η σωστή και συχνή χρήση μιας καλής μάσκας προσώπου είναι το «ιππικό» που θα έρθει να σώσει την επιδερμίδα σας, στη διαρκή μάχη υπέρ της ενυδάτωσης. Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου βοηθά στην αύξηση της επιφανειακής θερμοκρασίας και στο άνοιγμα των πόρων του δέρματος, προετοιμάζοντάς το για να υποδεχθεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Είκοσι λεπτά της ώρας φτάνουν για να γίνει το πρόσωπό σας απαλό και εύπλαστο, όπως ακριβώς θα γινόταν με μια επείγουσα εντατική περιποίηση. Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου 2-3 φορές την εβδομάδα ή, εκτάκτως, πριν από μια περίσταση ή εμφάνιση που έχει σημασία για σας και μείνετε σίγουροι ότι θα αποκαταστήσει την τέλεια ισορροπία που επιθυμείτε για το δέρμα σας.

4ο Μυστικό:    Διατηρείστε την υγρασία του χώρου σας, ιδιαίτερα αν αυτός ο χώρος κλιματίζεται ή θερμαίνεται

Η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να μην ξηραίνεται το δέρμα σας, είναι γύρω στους 22 0C. Η θερμοκρασία του χώρου δεν είναι όμως ο μοναδικός συντελεστής για την υγεία του δέρματος. Η σωστή υγρασία του χώρου (ιδίως αν αυτός ο χώρος κλιματίζεται ή θερμαίνεται) παίζει εξίσου ή και ακόμη σημαντικότερο ρόλο. Η χρήση υγραντήρα μπορεί να μην σας είναι οικεία (κακώς ….). Σίγουρα όμως μπορείτε να συνηθίσετε να αφήνετε, σε κάποιο κεντρικό σημείο του χώρου, ένα ποτήρι με νερό για να αυξήσετε την υγρασία του. Μην ξεχνάτε, επίσης, εσείς οι ίδιοι να πίνετε άφθονο νερό, για να διατηρείτε υψηλό το επίπεδο υγρασίας σε ολόκληρο το σώμα σας. Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε συχνά ένα spray νερού δημιουργώντας ένα μικρό νέφος γύρω από το πρόσωπο ή το σώμα σας και αφήστε να περάσουν 10-15 δευτερόλεπτα. Μετά με ένα μαλακό ύφασμα σκουπίστε απαλά για να απομακρύνετε τα περίσσεια σταγονίδια και έτσι να αποφύγετε να εξατμιστούν μόνα τους μαζί με την υγρασία της ίδιας σας της επιδερμίδας. Και μια ειδική συμβουλή: Αποφεύγετε την υδρονέφωση ενυδάτωσης που περιέχει οινόπνευμα! Δυστυχώς το οινόπνευμα ξηραίνει την επιδερμίδα και αντί για καλό…

5ο Μυστικό:    Μην αφήνετε το remover makeup να παραμένει για πολύ χρόνο στο πρόσωπό σας

Η διαδικασία της απομάκρυνσης του makeup θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πολύ μέσα σε τρία λεπτά της ώρας. Αφού έχετε απομακρύνει το makeup, καλό θα είναι να τελειώσετε με ένα καλό καθαρισμό. Είναι πολύ συνηθισμένο λάθος, να απομακρύνουμε το makeup και να ξεχνάμε τον καθαρισμό του προσώπου. Έτσι όμως υπολείμματα των προϊόντων απομάκρυνσης του makeup παραμένουν για πολύ στο πρόσωπο φράζοντας τους πόρους και επιβαρύνοντάς το χωρίς λόγο, με συνέπεια (μεταξύ άλλων) την εμφάνιση ανεπιθύμητης και απροσδόκητης ξηρότητας.

Τα 10 «χρυσά λεπτά» για το δέρμα σας.

Δέκα λεπτά της ώρας μετά την απομάκρυνση του makeup και τον καθαρισμό του προσώπου είναι, στην κυριολεξία, η «χρυσή περίοδος» για να απορροφήσει αποτελεσματικά το δέρμα σας την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες που θα του δώσετε. Όλη η διαδικασία περιποίησης και φροντίδας πρέπει να γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Κάντε το και …. θα με θυμηθείτε!!!

Στο CoCo’s Style θα βρείτε τα πάντα για την περιποίηση προσώπου, σώματος και ότι αφορά το μακιγιάζ…
“Reminder ….Your Skin Deserves The World..”