scrub somatos
Μυστικά ομορφιάς

Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση στο σώμα μας?

Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμφάνιση του σώματός σου και να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα σε χρόνο ρεκόρ, πες «ναι» στην απολέπιση.

Η απολέπιση… σου πάει πολύ

Το scrub είναι η πραγματική βάση, το θεμέλιο για οποιαδήποτε άλλη περιποίηση σώματος θες να κάνεις. Που σημαίνει ότι χωρίς αυτό, κάθε άλλη ιεροτελεστία στο σώμα σου μπορεί να μην αποδίδει τόσο όσο θα ήθελες.

Η απολέπιση με λίγα λόγια δημιουργεί το σωστό υπόβαθρο ώστε η επιδερμίδα να δεχτεί τις ευεργετικές ιδιότητες των υπολοίπων προϊόντων, ενυδατικών, θεραπευτικών, συσφιγκτικών κλπ.

Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση?

Όσο μεγαλώνουμε η φυσική διαδικασία της επιδερμίδας να αναγεννά τα κύτταρά της επιβραδύνεται. Όλο και λιγότερα νεκρά κύτταρα καταφέρνουν να αποβληθούν και όλο και λιγότερα νέα κύτταρα γεννιούνται.

Όταν λοιπόν νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται κατά στοιβάδες, το δέρμα μοιάζει άτονο, θαμπό και τραχύ. Παράλληλα τα νεκρά κύτταρα, μην αφήνοντας το δέρμα να αναπνεύσει σωστά, μπορεί να οδηγήσουν σε λιπαρότητα και σε φραγμένους πόρους που είναι ορατοί ακόμα και με γυμνό μάτι. Πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει στίγματα ή και σημάδια από ακμή.

Σε αυτό μπορούμε εμείς με τις συνήθειές μας να δώσουμε μια έξτρα ώθηση, κάνοντας πιο συστηματική τη χρήση ενός καλού body scrub. Στην ουσία δηλαδή προτρέπουμε το σώμα μας να αποβάλλει την περίσσεια νεκρών κυττάρων και να επιταχύνει τη δημιουργία νέων -πιο υγιών- κυττάρων.

Η επιδερμίδα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, οπότε μια τέτοια φροντίδα είναι τόσο σημαντική -ή και σημαντικότερη- από τη φροντίδα που δείχνουμε στα υπόλοιπα όργανά μας.

Επίσης, καθαρίζοντας την επιφάνεια από νεκρά κύτταρα αφήνεις τους πόρους ελεύθερους να απορροφήσουν οποιοδήποτε προϊόν ακολουθεί την απολέπισή σου.

Συνήθως μετά την απολέπιση μια ενυδατική είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις ώστε να επαναφέρεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας και να εισχωρήσουν οι ενυδατικοί παράγοντες σε μεγαλύτερο βάθος, εξυγιαίνοντας την όψη αλλά και την σύσταση της επιδερμίδας.

Κάθε πότε μπορώ να χρησιμοποιώ body scrub;

Το σύνηθες είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα αλλά εξαρτάται και από τον τύπο του δέρματός σου. Πιο ξηρές επιδερμίδες καλό θα ήταν να εφαρμόζουν το scrub πιο αραιά, ενώ πιο κανονικές ή λιπαρές πιο συχνά.

Ποια είναι η ιδανική ρουτίνα εφαρμογής ενός body scrub;

Βρέξε το δέρμα σου κάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους με χλιαρό νερό. Άπλωσε μια επαρκή ποσότητα στα χέρια σου και κάνε απαλό μασάζ σε όλο σου το σώμα, με κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας στα σημεία που πιστεύεις ότι χρειάζονται περισσότερο απολέπιση (τέτοια σημεία για παράδειγμα είναι τα πέλματα, οι φτέρνες, οι αγκώνες, οι γλουτοί ή σημεία που βλέπεις ότι έχουν πιο τραχιά υφή).

Αφέσου στην αίσθηση του scrub, απόλαυσε την υπέροχη μυρωδιά των φυσικών συστατικών και της μαστίχας (ποιος δεν λατρεύει τη μυρωδιά της!) και μόλις νιώσεις την επιδερμίδα σου να χαλαρώνει, ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σκούπισε ταμποναριστά με μια μαλακή πετσέτα και πριν στεγνώσει τελείως το δέρμα σου (πολύ σημαντικό αυτό!) άπλωσε ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα λάδι σώματος που σου αρέσει.

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσω προϊόν ενυδάτωσης μετά την απολέπιση;

Οτιδήποτε απλώσεις μετά την απολέπισή σου θα απορροφηθεί πολύ πιο γρήγορα και θα διεισδύσει στον ιστό της επιδερμίδας πιο βαθειά. Το αποτέλεσμα θα είναι μια απαλή, λαμπερή επιδερμίδα που θα ακτινοβολεί υγεία.

«Να προσέχεις το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος μέσα στο οποίο πρέπει να ζήσεις». Jim Rohn